Основателят и бивш главен изпълнителен директор  на Twitter Джак Дорси

...
Основателят и бивш главен изпълнителен директор  на Twitter Джак Дорси
Коментари Харесай

Джак Дорси: Twitter не трябваше да се превръща в компания

Основателят и някогашен основен изпълнителен шеф  на Twitter Джак Дорси написа в обществената мрежа, че съжалява, че платформата се е трансформирала в компания, съобщи Ройтерс.

„ Най-големият проблем и най-голямото ми страдание е, че се трансформира в компания “, написа той в отговор на въпрос дали Twitter се е развил по този начин, както той си е представял.

Дорси ще получи 978 милиона $, в случай че съглашението за придобиване на Twitter от милиардера Илон Мъск за 44 милиарда $ бъде приключено.

На последвал въпрос под каква конструкция би желал да работи Twitter, Дорси сподели, че обществената мрежа е трябвало се трансформира в „ протокол “ и че не би трябвало да бъде благосъстоятелност на страна или друга компания.

Ако беше протокол, Twitter щеше да работи сходно на имейл, който не се управлява от един централизиран обект и хората, употребяващи разнообразни снабдители на имейл, могат да споделят между тях.

В момента Twitter е в центъра на вниманието на бизнес света, защото компанията съди Мъск за опита му да се откаже от офертата за придобиване на обществената мрежа. Бивш изпълнителен шеф, трансформирал се в изобличител, упрекна Twitter, че е подвела федералните регулатори по отношение на своите ограничения за сигурност за отбрана против хакери и спам сметки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР